«Λίφτινγκ» στους αγροτικούς δρόμους του Δ. Μονεμβασίας

Ασφαλτοστρώσεις-τσιμενοστρώσεις για βελτίωση της πρόσβασης

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 14:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Λίφτινγκ» στους αγροτικούς δρόμους του Δ. Μονεμβασίας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου βελτίωσης των αγροτικών δρόμων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας συνολικού προϋπολογισμού 375.215,66 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειές της, η Δημοτική Αρχή εκπόνησε  τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Στη συνέχεια υπέβαλε πρόταση για το εν λόγω πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος αποφάσισε την ένταξη του έργου.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά εργασίες συντήρησης και βελτίωσης αγροτικών οδών (τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις) σε μήκος 5.000 μέτρων περίπου, στις κοινότητες των δημοτικών ενοτήτων και σε τμήματα δύσκολα στην προσπέλαση προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για τα οποία ο δήμος αναγκάζεται κάθε έτος να συντηρεί με δυσβάστακτο κόστος.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, «το εν λόγω έργο θα συμβάλλει, αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής) και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα