Οριστική λύση στον προβληματικό «Κοκκινόβραχο» (ΦΩΤΟ)

Πως θωρακίζει το σημείο η ΠΕ Λακωνίας - Τι αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οριστική λύση στον προβληματικό «Κοκκινόβραχο» (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος στην Επαρχιακή οδό Σπάρτης-Σκούρας (τμήμα Σπάρτης-Σκούρας) στην περιοχή του «Κοκκινόβραχου».

Όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, στο συγκεκριμένο σημείο, κάθε φορά που σημειώνονται βροχοπτώσεις, χώματα από το πρανές, καταλήγουν στο κατάστρωμα της οδού και σε παρακείμενο φρεάτιο, εμποδίζοντας τη διοχέτευση των ομβρίων στον παράπλευρο φυσικό αποδέκτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η οδός να γεμίζει με λασπόνερα και η ολισθηρότητά της, να αυξάνει.

Η λύση που εφαρμόζεται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας  Λακωνίας περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίου από λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια (σαρζανέτ), που θα εμποδίζουν τα χώματα να κατολισθαίνουν στην οδό, ενώ θα επιτρέπουν στα όμβρια ύδατα να απορρέουν μέσω του φρεατίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βερούτης, «θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες επεμβάσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου εντοπίζονται παρόμοια προβλήματα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα