Διόρθωση εμβαδού ακινήτων στον Δ. Σπάρτης

Μέχρι 31/3 χωρίς αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα

Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διόρθωση εμβαδού ακινήτων στον Δ. Σπάρτης

Τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, γλιτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικές χρηματικές, αξιώσεις τελών και δημοτικών φόρων, δίνει ο πρόσφατος Νόμος Ν4647/2019.

Όπως αναφέρει ο Δ. Σπάρτης, «με τη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι και την ψήφιση του ως άνω Νόμου, σε περίπτωση διασταύρωσης των τετραγωνικών μέτρων που δηλώνονταν στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με τα δηλωμένα στο Ε9 διαπιστωνόταν ανακολουθία, οι δημότες αντιμετώπιζαν αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών για τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, καθώς επίσης και πρόστιμα».

Έτσι, ο Δ. Σπάρτης καλεί τους πολίτες να εκμεταλλευθούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία έως 31 Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούν τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον δήμο, χωρίς  την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Σημειώνεται ότι διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται οι πολίτες σε φωτοαντίγραφα είναι: 1) αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία του Δ. Σπάρτης), 2) λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις), 3) το Ε9, 4) τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας του Δήμου Σπάρτης στα τηλ. 2731361102 και 2731361106.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα