«Στάση» στο Σύνταγμα για τα λακωνικά προϊόντα

Μετά από δύο χρόνια διεξάγεται και πάλι η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων - Από 16 έως 21 Μαρτίου στην αίθουσα του Μετρό

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 14:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στάση» στο Σύνταγμα για τα λακωνικά προϊόντα

Επανέρχεται μετά από έναν χρόνο απουσίας η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στον σταθμό του μετρό της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα. Πρόκειται για τη 12η διοργάνωση της Έκθεσης η οποία τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε το 2018, καθώς πέρυσι δεν ελήφθη απόφαση για τη διεξαγωγή της.

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» -παραγωγοί από κάθε γωνιά του της Λακωνίας- θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο διάστημα, από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2020. Το ενδιαφέρον για την φετινή έκθεση είναι αυξημένο και οι διοργανωτές καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για συμμετοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του περιορισμένου χώρου της αίθουσας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να γευτούν και να προμηθευτούν βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για τα προϊόντα της Λακωνίας, αλλά και γνωρίσουν τους τουριστικούς προορισμούς του νομού από τα περίπτερα των δήμων που συμμετάσχουν.

Επίσης, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την πλούσια πνευματική «παραγωγή» του τόπου, αφού θα μπορέσουν να ξεφυλλίσουν βιβλία Λακώνων συγγραφέων, για θέματα όπως ο τοπικός γαστρονομικός πολιτισμός, οι παραδοσιακές συνταγές, η ιστορία του νομού, τα ήθη και τα έθιμα και όχι μόνο.

Την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, και αναμένεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενδιαφέρον, έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» και σε αυτή συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί τυποποιημένων λακωνικών προϊόντων.

Συνδιοργανωτές στη σημαντική αυτή προσπάθεια είναι οι δήμοι της Λακωνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και οι θεσμικοί φορείς του νομού.

«Σας προσκαλούμε λοιπόν να γνωρίσετε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λακωνίας, από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό “Σύνταγμα”», αναφέρουν οι διοργανωτές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα