Τζανετέα: «Θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου μουσείου Σπάρτης»

Τι δήλωση η τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας για την έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης μελέτης

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 16:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τζανετέα: «Θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου μουσείου Σπάρτης»

Την καθοριστική συμβολή της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη στο θέμα κατασκευής του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης επισημαίνει η τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Η παρέμβαση της κ. Τζανετέα ήρθε μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας για έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης μελέτης για την ανέγερση του νέου μουσείου, με την έμπειρη αυτοδιοικητικό να διευκρινίζει ότι τα «θεμέλια» για αυτή την εξέλιξη μπήκαν μετά τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκήρυξε και ολοκλήρωσε η διοίκηση Τατούλη. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων για το νέο μουσείο Σπάρτης, το πρώτο βραβείο του οποίου κέρδισαν οι «MOR - Architects» σε συνεργασία με τον Labis Tozai.

Ειδικότερα, η κ. Τζανετέα, σε δήλωσή της, υπογραμμίζει: «Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε με απόφαση της, το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Νέο Μουσείο Σπάρτης. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Με την απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε, αναγνώρισε και δικαίωσε τις μακροχρόνιες προσπάθειες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής για να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που είναι το κύριο βήμα για την επίτευξη του στόχου.

Από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρακολουθούμε στενά όλες τις ενέργειες  για την ολοκλήρωση του έργου και θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια που κινείται προς το να αποκτήσει η Σπάρτη το μουσείο που της αξίζει».

Την παραπάνω δήλωση, εκτός από τη Ντία Τζανετέα, συνυπογράφουν οι: Χαράλαμπος Σκούρος, Ηλίας Κανελλάκης και Μιχάλης Σταματάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα