Νέοι διοικητές της Πυροσβεστικής σε Λακωνία και Σπάρτη

Το προφίλ των Γ. Αλικάκου και Δ. Τσολομίτη - Επιβεβαίωση του «Λακωνικού Τύπου»

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέοι διοικητές της Πυροσβεστικής σε Λακωνία και Σπάρτη

Με απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος προήχθη στο βαθμό του Πυράρχου και ορίστηκε διοικητής των νεοσύστατων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας ο Πύραρχος Γεώργιος Αλικάκος του Σταύρου.

Η διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών πρόκειται για μία εντελώς νέα θέση στη δομή του Πυροσβεστικού Σώματος κατ’ εφαρμογή του Ν. 4662/2020. Έτσι, βάσει του άρθρου 92 του εν λόγω Νόμου, η διοίκηση της ΠΥ Λακωνίας υπάγεται στην οικεία Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου, έχοντας στην αρμοδιότητά της όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού και εδρεύει στη Σπάρτη.

Η τοποθέτηση του Γ. Αλικάκου στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου», που από τις 11/2/2020 είχε ενημερώσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ποιος είναι ο Γ. Αλικάκος
alikakosΓεννήθηκε το 1967 στη Βασιλική Λακωνίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Το 1994 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 2001 αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά την διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στον 2o Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας (Πυρ/κό Κλιμάκιο Κύμης), στο Ανακριτικό Γραφείο Διοίκησης Αθηνών, στο 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, στην ΕΜΑΚ, καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία και Διευθυντής στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε δήλωσή του ο Γ. Αλικάκος αναφέρει τα εξής: «Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους πολίτες του νομού Λακωνίας ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, προασπίζοντας τη ζωή και τις περιουσίες αυτών από τους κινδύνους των πυρκαγιών και πάσης φύσεως καταστροφών».

Ο Δ. Τσολομίτης
νέος διοικητής της ΠΥ Σπάρτης
Εξάλλου, με απόφαση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης ορίστηκε ο Αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης του Κωνσταντίνου, ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε υποδιοικητής της ίδιας Υπηρεσίας. Ο κ. Τσολομίτης διαδέχεται τον Γεώργιο Καρακίτσο ο οποίος προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου και ορίστηκε διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πειραιά.

Λίγα λόγια για
τον Δ. Τσολομίτη
tsolomitisΓεννήθηκε το 1970 στο Γεράκι Λακωνίας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Το 1996 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 2001 αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Επίσης, είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, τον Δ΄ Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων ως διοικητής αυτής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και τα τρία τελευταία χρόνια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ως Υποδιοικητής αυτής.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δ. Τσολομίτης με δήλωσή του διαβεβαιώνει «τους πολίτες της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής του νομού Λακωνίας, ότι το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης θα συνεχίσει με ζήλο και αυταπάρνηση την αποστολή του, για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτών, καθώς και του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα