Μέσω ΕΣΠΑ η σύνδεση οδών στον Δ. Μονεμβασίας

Σύνολο μελετών 6 εκ. ευρώ για έργα στην Πελοπόννησο

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 17:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέσω ΕΣΠΑ η σύνδεση οδών στον Δ. Μονεμβασίας

Μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 6.015.000 ευρώ για την ωρίμανση έργων της επόμενης περιόδου του ΕΣΠΑ (2021 – 2027) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο φετινό του πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Αυτό γνωστοποιεί με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του πιο πάνω υπουργείου Δημήτρης Σκάλκος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Σκάλκος σημειώνει ότι το υπουργείο συμφωνεί με την ένταξη στο ΠΔΕ των μελετών ωρίμανσης που προτάθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία καλεί να υποβάλλει τις παραπάνω μελέτες «προς ένταξη στο ΠΔΕ έτους 2020, στην Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ.Αν.Επ., προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει από πλευράς σας η διαδικασία ανάθεση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τη Λακωνία το έργο που εντάχθηκε στη σχετική λίστα είναι η «Ολοκλήρωση σύνδεσης της ΕΠ.Ο.34 Βελιές-Νεάπολη με την ΕΠ.Ο.37 Μονεμβασιά-Ελληνικό-Νεάπολη μέσω Αγ. Φωκά, Τμήμα Μονεμβασίας-Αγ.Φωκά, παράκαμψη οικισμών Ασωπού και Παπαδιανίκων της Επ.Ο.33 Μολάοι-Ασωπός-Παπαδιάνικα-Πλύτρα και σύνδεση της με την ΕΠ.Ο.36 Ελιά-Ασωπός-Δαιμονιά».

Το εκτιμώμενο κόστος της μελέτης για την παραπάνω παρέμβαση στον Δ. Μονεμβασίας  είναι 1.250.000 ευρώ και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την εκπόνηση είναι 24 μήνες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών