Έπεσαν οι υπογραφές για Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 20:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έπεσαν οι υπογραφές για Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη υπογράφηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα.

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, υπό τον περιφερειάρχη, για τον συντονισμό της δράσης των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό υπηρεσιών και φορέων της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη από τις Διευθύνσεις Τουρισμού και Ανάπτυξης, της «Πελοπόννησος» ΑΕ, η αρμόδια για τουριστικά θέματα περιφερειακή σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) σε επίπεδο της Περιφέρειας, ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση του τουρισμού. Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -το οποίο σε μεγάλο βαθμό, μέσω προγραμματικής σύμβασης, διαχειρίζεται η Πελοπόννησος ΑΕ-, ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα εμπλέκονται, επίσης, τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς.

Όπως αποφασίστηκε, μετά από ένα μήνα περίπου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την δημιουργία ψηφιακής – διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα ενταχθούν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επισκέψιμοι τόποι, αρχαιολογικοί χώροι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς.

Συζητήθηκε, τέλος, και το θέμα της επικαιροποίησης της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία -όπως γνωστοποιήθηκε- πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί, με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται συνεχώς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti