«Η ΠΕ Λακωνίας στέκει όρθια και στηρίζει τους πολίτες»

Μήνυμα Βερούτη στους Λάκωνες

Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 21:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η ΠΕ Λακωνίας στέκει όρθια και στηρίζει τους πολίτες»

Μήνυμα προς τους Λάκωνες πολίτες έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης.

Τόνισε πως η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, εν μέσω πανδημίας, στέκεται όρθια και δίνει όλες τις δυνάμεις της για να ξεπεράσει ο νομός μας αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες, αλλά και για να υποστηριχτούν οι υγειονομικές δομές, οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας και να βοηθηθούν οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας.

Ο κ. Βερούτης σημείωσε πως έχουν εντατικοποιηθεί οι ενέργειες της Π.Ε προκειμένου να δρομολογηθούν σημαντικά έργα αξιοποιώντας πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που «βάλτωναν» για αρκετά χρόνια, ενώ υλοποιείται ένα μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου. Ήδη δημοπρατούνται έργα προϋπολογισμού άνω των 7.000.000 €, αποτέλεσμα των καθημερινών εντατικών προσπαθειών των Υπηρεσιών αλλά και του άριστου συντονισμού με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

 Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο κατά τον μήνα Μάρτιο, προωθήθηκαν οι δημοπρασίες των εξής έργων:
-Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΠΕ Λακωνίας π/υ 1.300.000€
- Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λακωνίας π/υ: 1.200.000 €
- Βελτίωση Βατότητας - Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Νεάπολη - Καστανιές π/υ 1.500.000 €
- Συντήρηση του Οδικού Δικτύου του Δήμου Ελαφονήσου π/υ: 200.000 €
- Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες της Επ. Οδού 27 Σκάλα - Γεράκι -Βαμβακού - Δια Γραμμούσης, Βρονταμά Ζαραφώνας Αγριάνων και Τζιτζίνων π/υ: 400.000 €
-Συντήρηση Εθνικής Οδού 86 Κροκεές - Μολάοι - Μονεμβάσια» π/υ: 400.000 €
-Συντήρηση της με επαρχιακής οδού Γύθειο - Αρεόπολη-Γερολιμενας  π/υ: 400.000 €
-Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες της επαρχιακής οδού 13 – Ανώγεια – Γοράνοι- Καστανιά από 7ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου και δια Παλαιοπαναγιάς Ξηροκαμπίου Καμινίων Πολοβίτσης Κουρτσούνας και Άρνης & Τραπεζοντή από την Ε.Ο. Σπάρτη - Γύθειο π/υ 300.000 €
-Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες της Ε.Ο. 39, Όρια Νομού Αρκαδίας-Σπάρτη – Γυθείο π/υ 1.300.000 €

Ο κ. Βερούτης στο αισιόδοξο μήνυμα του κατέληξε: «Για την καθημερινή αυτή προσπάθεια, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλο το διοικητικό μηχανισμό, όλους τους υπαλλήλους μας, συνεργάτες και συναδέλφους μου. Όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος μπροστά μας, είμαι βέβαιος πως θα τον διαβούμε. Μαζί θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για το καλό του τόπου μας. Θα βγούμε νικητές και δυνατότεροι»!

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος