Η πορεία του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νίκας: «Θα διατεθούν 15 με 20 εκ. ευρώ για αναβάθμιση υποδομών των νοσοκομείων μας μετά την πανδημία»

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 15:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πορεία του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε 22 συνολικά ανέρχονταν, έως την Πέμπτη 9 Απριλίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας).

Από τα εν λόγω κρούσματα, τα 8 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 4 διασωληνωμένα και τα υπόλοιπα 4 σε κρίσιμη κατάσταση), τα 11 βρίσκονται σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση, τα 2 αποθεραπεύτηκαν, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 15 άνδρες και 7 γυναίκες.

Αναλυτικά τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την αρχή της πανδημίας:
ΠΕ Αργολίδας: 3
ΠΕ Αρκαδίας: 3
ΠΕ Κορινθίας: 5
ΠΕ Λακωνίας: 1
ΠΕ Μεσσηνίας: 10 (αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ 1 κρούσμα)

Ευχαριστίες Νίκα
σε όσους ενισχύουν τη μάχη
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -προς τις οποίες η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει προβεί στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού αξίας πάνω από 500.000 ευρώ- τόνισε ότι «μετά την πανδημία χρειάζεται να δούμε τα θέματα στον τομέα υγείας, καθώς σε αυτόν, ως Περιφέρεια, είμαστε στο μέτριο ή και κάτω από το μέτριο αναφορικά με τις υποδομές». Δεσμεύθηκε δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν 15 με 20 εκ. ευρώ «για την αναβάθμιση των υποδομών των νοσοκομείων μας», ενώ με την αφορμή αυτή εξέφρασε ευχαριστίες προς τις οικογένειες Καρέλια, Κωνσταντακόπουλου και Κωστόπουλου -αλλά και άλλους- οι οποίες προσέφεραν γενναιόδωρες συνδρομές στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας τόνισε την ανάγκη, αυτή την δύσκολη περίοδο, να σταθούν όλες οι δομές της πολιτείας «δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα