Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός στο κέντρο της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Έγιναν τα εγκαίνια του περιπτέρου πληροφόρησης επισκεπτών

Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 17:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένας πλήρης τουριστικός οδηγός στο κέντρο της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Νέα δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής υπόσχεται να προσδώσει το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, το οποίο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου. Η τουριστική δομή, που κατασκευάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, επί δημαρχίας Βαλιώτη,  επαναλειτουργεί -σε καθημερινή βάση πλέον- επί της Λεωφόρου Λυκούργου, πλησίον του πάρκου OTE και απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του, μετά την τελετή αγιασμού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το εν λόγω περίπτερο, που θα είναι στελεχωμένο με προσωπικό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνδράμει την προβολή της Λακωνίας, αλλά και της Περιφέρειας γενικότερα, με πληροφορίες και έντυπο υλικό. Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται  στοιχεία και εντυπώσεις – παρατηρήσεις των επισκεπτών, τα οποία στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου θα αναλύονται και θα αξιοποιούνται.

Η επαναλειτουργία του περιπτέρου έγινε δυνατή μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος ΑΕ.

Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κατασκευάστηκε και άνοιξε τις πύλες του  για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, με πρωτοβουλία και ενέργειες της τότε δημοτικής Αρχής (Ευ. Βαλιώτη), ωστόσο λειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό.

Στην εκδήλωση, την οποία χαιρέτισαν επίσης οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκων Τζινιέρης, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη και Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης και ο διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος ΑΕ Σωτήρης Μουρίκης. Επίσης, παρέστησαν η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) Σωτήρης Ροϊνός, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης Βασίλης Τσαρούχας και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, οι παρευρεθέντες γεύθηκαν τοπικά προϊόντα της Λακωνίας στην μικρή έκθεση που είχε στηθεί δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο, χορηγούμενη από την ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ (Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας), ΛΑΒΙΟΓΑΛ (Κυριαζάκος), Οινοποιητική Μονεμβασίας (Γ. Τσιμπίδης), ALEA (Παναγιωτόπουλος), Sparta Gourmet (Ευστ. Βαλιώτης), Λακωνική Ζυθοποιία – Sparta Beer (Γιάννης Παπαθανασίου) και G-fish (Γιάννης Γεροντίδης).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti