Μέτρο της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης

που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του άρθρου 3 του κατ’ εξουσιοδότηση Καν (ΕΕ) 2020/592

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 11:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέτρο της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ανακοινώνεται ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης, με στόχο την απομάκρυνση από την αγορά ορισμένων ποσοτήτων οίνου που δεν διατίθενται στο εμπόριο και δεν μπορούν να αποθεματοποιηθούν καθώς επίσης και την αποσυμφόρηση των οινοποιείων ενόψει της έναρξης της νέας αμπελουργικής περιόδου ενώ με το πρόγραμμα αναμένεται να βελτιωθούν και οι οικονομικές επιδόσεις των οινοπαραγωγών. 

Οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί υποβάλλουν υποχρεωτικά πριν την υποβολή της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα, στην ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ Δήλωση Αποθεμάτων, επιλέγοντας στις ενέργειες την «απόσταξη» όπου δηλώνουν τα αποθέματα μόνο της παραγωγής τους, τα οποία κατέχουν έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, στις αποθήκες τους.

Στη συνέχεια υποβάλλουν αίτηση-Υ.Δ., για ένταξη στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ έως και την 12η Ιουλίου 2020  συνοδευόμενη (ηλεκτρονική επισύναψη) από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος ΙΑ της υπ’ άριθμ. 1723/179088/3-7-2020 ΚΥΑ.
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ανά ΑΦΜ μόνο μία αίτηση ένταξης και η αίτηση ένταξης αυτή αφορά μία/ή και περισσότερες κατηγορίες οίνου και ανταποκρίνεται σε ένα ή/και περισσότερα συμφωνητικά
Τέλος, η συνολική ποσότητα οίνου που διατίθεται προς απόσταξη ανά ΑΦΜ, αθροιστικά, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 1200 τόνους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος