Απέσυρε η Περιφέρεια το λογότυπο της τουριστικής καμπάνιας

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απέσυρε η Περιφέρεια το λογότυπο της τουριστικής καμπάνιας

Κύμα αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεσήκωσε η επιλογή του λογοτύπου της φετινής τουριστικής διαφημιστικής καμπάνιας που επέλεξαν οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Π. Τατούλη και άλλων περιφερειακών συμβούλων, το εν λόγω σήμα παραπέμπει ευθέως στο ναζιστικό σύμβολο. Μάλιστα, ο τέως περιφερειάρχης κάλεσε δημόσια τον πρωθυπουργό της χώρας να αποσύρει ο ίδιος την εν λόγω διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε, η Περιφέρεια υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την επιλογή της, ενώ ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα, ισχυρίστηκε πως δεν είχε γνώση για τη συγκεκριμένη περίπτωση: «Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες. Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης- το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε», κατέληξε ο Π. Νίκας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti