Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων

Από την Περιφέρεια Πελοπονήσσου

Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2020 20:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα». Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και που την υλοποίησή του έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει από τις 3 Αυγούστου σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:
-την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση νεκρών ζώων εντός και εκτός κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και συγκεκριμένα πτωμάτων βοοειδών, αιγών και προβάτων, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων από τα οποία λαμβάνονται επιπλέον δείγματα εγκεφαλικού ιστού, συγκεκριμένα βοοειδή ηλικίας άνω των 24 ή 48 μηνών. Πτωμάτων νεκρών βοοειδών και αιγοπροβάτων που δεν εντάσσονται στα ζώα της προηγούμενης παραγράφου, που ανευρίσκονται νεκρά εντός ή εκτός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
-την περισυλλογή προς διαχείριση και αποτέφρωση λοιπών νεκρών ζώων και συγκεκριμένα, πτωμάτων όλων των ηλικιών των ζώων που ανευρίσκονται νεκρά κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου ή σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις.
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνο προσωπικό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να απευθύνονται για την ύπαρξη νεκρών ζώων εντός ή εκτός της εκτροφής τους απευθείας στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος στο τηλεφωνικό κέντρο 2108960100 σε 24ωρη βάση.

Οι υπεύθυνοι συντηρητές ή διαχειριστές του οδικού δικτύου καθώς κι λοιποί πολίτες να απευθύνονται για τον εντοπισμό νεκρών ζώων στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος στο τηλεφωνικό κέντρο 2108960100 σε 24ωρη βάση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti