Υπό κατάληψη σχολεία της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

«Λουκέτο»σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Τα αιτήματα των μαθητών

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2020 14:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπό κατάληψη σχολεία της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Λακωνίας βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «λουκέτο» έχει μπει σε:

- 1ο ΓΕΛ Σπάρτης
- 2ο ΓΕΛ Σπάρτης
- 1ο ΕΠΑΛ-1ο Εργαστηριακό Κέντρο Σπάρτης
- Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (με λυκειακές τάξεις)
- ΓΕΛ Νεάπολης
- Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου (με λυκειακές τάξεις)

Επίσης, όπως διαπίστωσε ο «Λακωνικός Τύπος», τουλάχιστον έως το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) υπό κατάληξη τελούσαν και οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος όπου στεγάζονται το 4ο Γυμνάσιο (Πειραματικό) και 3ο ΓΕΛ Σπάρτης.

Από τα κύρια αιτήματα των μαθητών, σε γενικό πλαίσιο, είναι η αντίδραση στην εκτεταμένη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών και τα πολυμελή τμήματα, καθώς -σε ορισμένες περιπτώσεις- υπάρχουν τάξεις ακόμα και άνω των 25 παιδιών, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για προστασία έναντι του κορωνοϊού. Επίσης, σε ορισμένες σχολικές μονάδες, οι μαθητές διαμαρτύρονται για θέματα όπως η καθαριότητα και άλλα λειτουργικά ζητήματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριθμός των καταλήψεων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις 100 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι περισσότερες καταλήψεις εντοπίζονται στην Κρήτη (14 σχολεία μόνο στο Ηράκλειο), τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία (8 γυμνάσια) και την Καβάλα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti