«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»: 12 άμεσες προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Λακωνία

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2020 12:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»: 12 άμεσες προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Λακωνία

Με αφορμή τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού την περιοχή του Δήμου Ευρώτα, η  «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει πως «είναι δεδομένες διαχρονικά οι ευθύνες πρώτα απ όλα όλων των κυβερνήσεων αλλά και της Περιφέρειας και δεν επιτρέπεται από κανέναν υποβάθμιση, αυτής της πολύ άσχημης εξέλιξης, ούτε φυσικά ανάπτυξη ρατσιστικών απόψεων. Στην περιοχή αυτή είναι γνωστό ότι ζουν πολλοί μετανάστες που εργάζονται ως εργάτες γης και διαβούν πολλοί μαζί κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Θανάσης Πετράκο, «οι ευθύνες είναι ακόμη μεγαλύτερες διότι έχουν κατατεθεί προτάσεις για την λήψη μέτρων και τον συστηματικό έλεγχο των πολιτών γενικά και ιδιαίτερα των ειδικών ομάδων όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελούν οι μετανάστες αλλά και η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ και η Περιφερειακή Αρχή ολιγώρησαν. Τις πιο μεγάλες ευθύνες έχει φυσικά  η κυβέρνηση η όποια δεν έκανε τίποτα  για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των Διευθύνσεων Υγείας.

Πέραν όμως των δεδομένων και αδιαμφισβήτητων ευθυνών για αυτή την πολύ άσχημη εξέλιξη στη περιοχή του Δήμου Ευρώτα πρέπει να γίνουν από την Κυβέρνηση τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια όλες οι ενέργειες που απαιτούνται και δεν έχουν γίνει και για την προστασία της υγείας όλου του λαού, Ελλήνων και μεταναστών».

Με αίσθημα ευθύνης», όπως τονίζει, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει:
1. Στην άμεση ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πλήρους απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Πελοποννήσου και πρώτα απ όλα στα Νοσοκομείο Σπάρτης - Μολάων και στα ΚΥ Βλαχιώτη.   
2. Στην κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.
3. Στον εφοδιασμό όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας του μηχανήματος  για το γρήγορο τεστ ώστε να  υπάρχει σε κάθε νομό και στην ανάπτυξη θαλάμων αρνητικής πίεσης σε όλα τα Νοσοκομεία.
4. Να ιχνηλατηθούν και να ελεγχθούν όλες οι επαφές στην κοινότητα της περιοχής. Κλιμάκια γιατρών πρέπει να επισκεφθούν άμεσα για να κάνουν εξετάσεις στους μετανάστες, και στους ντόπιους  για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, ώστε να απομονωθούν και να ακολουθήσουν  τις ιατρικές οδηγίες .
5. Να γίνουν απολυμάνσεις  σε σχολικές μονάδες, δημοτικά κτίρια, πλατείες καθώς επίσης και σε χώρους συνάθροισης εργατών γης.
6. Κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία είναι να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους μετανάστες ότι δεν κινδυνεύουν με απέλαση διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να κρυφτούν και να μην προσέλθουν στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ
7. Να εξεταστεί φυσικά μετά την πλήρη γνώση της έκτασης του προβλήματος ακόμη αν πρέπει να γίνει τοπικό lockdown14 ημερών.
8. Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών.
9. Να ενισχύσει τις Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας και των νομών με προσωπικό  και μέσα.

 Τέλος, η «Αγωνιστική Συνεργασίας Πελοποννήσου» καλεί τον περιφερειάρχη και την Περιφερειακή αρχή:
«1. Να ενισχύσει χρηματοδοτικά τις δομές υγείας με τα απαραίτητα μέσα.  
2. Να συνδράμει τον ΕΟΔΥ και τη Πολιτική Προστασία στη σίτιση και στέγαση όσων  συνανθρώπων μας τεθούν σε καραντίνα και
3. Να σταματήσουν  να είναι απλοί χειροκροτητές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση όλα τα ανωτέρω αναγκαία μέτρα και πολιτικές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος