Απαντήσεις για τη διαχείριση του κορωνοϊού στα σχολεία

Σε τηλεδιάσκεψη της Α/θμιας Εκπ/σης και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαντήσεις για τη διαχείριση του κορωνοϊού στα σχολεία

Ενημερωτική συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδες», έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Διοργανωτής της δράσης ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας.

Το θέμα εισηγήθηκαν ο γενικός ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόληψης Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος και οι παιδίατροι, Δρ. Παρασκευάς Κουτσοβίτης και Μαριανέλλα Σαλαπάτα, ενώ τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, Καθηγήτρια Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Μαρία Τσιρώνη. Μετά τις εισηγήσεις, οι ιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, αλλά και σε ερωτήσεις που τους είχαν τεθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς, γραπτώς.

Την ενημερωτική συνάντηση, που διήρκεσε πλέον των δύο ωρών παρακολούθησαν, περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί, αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της Λακωνίας, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων zoom. Η συνάντηση καταγράφηκε, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να ενημερωθούν όσοι/ες εκπαιδευτικοί ή/και γονείς δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, ευχαρίστησε θερμά εκπαιδευτικούς και γονείς για τη συμμετοχή τους, τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις και τις απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτήσεις και απορίες γονέων και εκπαιδευτικών, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και την πρόεδρό του για την άμεση ανταπόκρισή τους, καθώς και τον προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Τατσώνα, για την τεχνική υποστήριξη. Τέλος, υπογράμμισε προς τους εκπαιδευτικούς ότι «οι οδηγοί αρχών διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 δεν είναι μόνιμοι, αλλά θα επικαιροποιούνται, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα», ενώ υπενθύμισε ότι «είμαστε ασφαλείς, όσο παραμένουμε υπεύθυνοι».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti