«Μαχόμενοι» εκπαιδευτικοί με σειρά αιτημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο Λακωνίας

Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2020 08:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μαχόμενοι» εκπαιδευτικοί με σειρά αιτημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Η συνδικαλιστική οργάνωση «Μαχόμενη Εκπαίδευση» προχώρησε σε διαμαρτυρία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα -μέσω των εκπροσώπων της- στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Φώτη Πολίτη.

Το μέλος της «Μαχόμενης Εκπαίδευσης» και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Πρωτ. Εκπ/σης Λακωνικής κ. Γιώργος Μανουσόπουλος εξήγησε τους λόγους της κινητοποίησης και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και ζήτησε να γίνουν γνωστά στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «έχουμε διανύσει έναν μήνα ακριβώς από το άνοιγμα των σχολείων και παραμένουν άλυτα τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην εκπαίδευση. Αυτά μετακυλίονται στις πλάτες των εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται -σε ένα ασαφές πλαίσιο οδηγιών αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος- να ανταπεξέλθουν άμεσα και αποτελεσματικά». Πρόσθεσε ότι «η απουσία, εξάλλου, μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές προκαλεί αγωνία και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών συνοψίζονται στα ακόλουθα:
- Μείωση των μαθητών στους 15 ανά τάξη.
- Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και όχι περιστασιακές λύσεις με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας.
- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον covid-19.
- Αύξηση των προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας για να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες υγιεινής των σχολικών μονάδων.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Φώτης Πολίτης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το σχετικό ψήφισμα στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε το video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti