Πεζοπορία στον μεσσηνιακό Ταΰγετο με τον ΕΟΣ Σπάρτης

Από Αρτεμισία η εκκίνηση της πορείας

Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 13:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπορία στον μεσσηνιακό Ταΰγετο με τον ΕΟΣ Σπάρτης


Μία ακόμα ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Η ομάδα θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ)-Αη Γιώργης-κορυφή-Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ).

Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν στις 7:30΄ πμ της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Αρτεμισία.

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β (μέτρια), ενώ η διάρκεια της πορείας ανέρχεται σε περίπου 5,5 ώρες.

Η διαδρομή αναπτύσσεται ως εξής: Αρχικά ανάβαση με ήπια κλίση σε ασκεπές πεδίο, έπειτα ανάβαση με ήπια κλίση σε δάσος και άφιξη στον Αη Γιώργη,  μετά ανάβαση στην κορυφή (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός), με σύνολο ωρών ανάβασης τις 3 ώρες. Επιστροφή από διαφορετική διαδρομή για να γίνει κυκλική πορεία, αρχικά μέσα από λάκκες και στη συνέχεια σε σάρα, και τέλος χωματόδρομος, με συνολική κατάβαση 2 ώρες.

Η διαδρομή εντυπωσιάζει με τα βράχια της, τη θέα στα υπόλοιπα χωριά της  περιοχής της Αλαγονίας, το φανταστικό άπλωμα στον Αη Γιώργη, τη θέα στην  Καλαμάτα και τον κόλπο, και τη μερική θέα της κορυφογραμμής Ταϋγέτου. Το μονοπάτι έχει ζωντανή χρήση από τους ντόπιους που αγαπούν αυτό το μέρος  και φροντίζουν πολύ το εκκλησάκι του Αη Γιώργη και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου στήνεται γλέντι στη γιορτή του.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, είναι η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός  εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό, αδιάβροχο, καπέλο, νερό,  κ.λπ.).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής  30/10, με τη συντονίστρια της ανάβασης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος