Μονάδα-«κόσμημα» το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Παρουσιάζεται σε διαδικτυακή εκδήλωση τον Δεκέμβριο - Στις αρχές του 2025 αναμένεται να παραδοθεί το έργο

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 14:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μονάδα-«κόσμημα» το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ

Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αναμένεται να αποκτήσει η Σπάρτη, μέσω της σπουδαίας όσο και αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η νέα νοσηλευτική μονάδα θα περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένη να είναι ενεργειακά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον, και, κυρίως, ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους τους ασθενείς.

Σε λίγα χρόνια, η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες κατακερματισμένες υποδομές, σε νέο οικόπεδο εκτός της πόλης, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους -ενήλικες και παιδιά- της Σπάρτης και των γύρω περιοχών.

Το έργο, που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμη αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο (Renzo Piano), και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το 2018, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων». Το νέο νοσοκομείο Σπάρτης αναμένεται να αποπερατωθεί τον Φεβρουάριο του 2025 και η κατασκευή του θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ. Θα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά θα έχει διοικητική αυτοτέλεια.

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος  προσκαλεί τους κατοίκους της Σπάρτης και των γύρω περιοχών σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του έργου, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μμ.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ιδρύματος, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων, καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση πατήστε εδώ

neo nosokomeio spartis 17

Η «Πρωτοβουλία για την Υγεία»
Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος