Λακωνικά έργα 8,4 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ξεχωρίζει το νέο σχολικό συγκρότημα στην Ελαφόνησο - Εργασίες και σε Μάνη, Ευρώτα, Μονεμβασιά, Καστόρι

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2020 13:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνικά έργα 8,4 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δεκατρία έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 23.800.000 ευρώ, εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου η β΄ φάση εφαρμογής θα ξεκινήσει με τον νέο χρόνο, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μεταξύ των έργων είναι και σημαντικές παρεμβάσεις στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 8.409.508,34 ευρώ, που είναι οι εξής:

- Έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη θέση Σπαρτέα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, 1.258.000 ευρώ.

- Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην ΔΕ Έλους του Δήμου Ευρώτα, 820.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση αγροτικών οδών στη Δημοτική Ενότητα Έλους του Δήμου Ευρώτα.

- Νέο σχολικό συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου, 2.700.000 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) συνολικής δυναμικότητας 96 μαθητών.

-  Επανάχρηση – αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου στην ΤΚ Μονεμβασιάς, 2.852.508,34 ευρώ. Η πράξη περιλαμβάνει την επέκταση των τριών στατικών ανεξάρτητων τμημάτων στο υφιστάμενο διώροφο κτήριο και συγκεκριμένα, α) την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 362,5 τμ, β) τη δημιουργία control room 79,8 τμ, γ) αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις και wc 181,25 τμ και δ) χώρους στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Το κτήριο, μετά την αποπεράτωση του έργου, θα λειτουργήσει ως συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ με την εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ερμηνείας ως μoυσείο – εκθετήριο για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής. Το τουριστικό περίπτερο είναι έργο του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος ως υπεύθυνος αρχιτεκτονικών μελετών του ΕΟΤ, κατασκεύασε τα γνωστά Ξενοδοχεία «Ξενία», το περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το συγκρότημα που εξυπηρετεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κα. «Η παρέμβαση στο ιστορικό κτίριο - τοπόσημο της Κοινότητας Μονεμβασίας θα οδηγήσει στην αξιοποίηση και στην ανάδειξή του ως τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής», σημειώνει ο Δ. Μονεμβασίας.

- Επισκευή ανακαίνιση του κτιρίου Σπυρόπουλου στο Καστόρι Δήμου Σπάρτης, 779.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι οι επεμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και αποκατάστασης του εν λόγω ανενεργού δημοτικού κτηρίου, ολικής επιφανείας 610,78 τμ, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η επανάχρησή του από τον Δήμο Σπάρτης. Με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου θα λειτουργήσει από τον Δήμο Σπάρτης πολυχώρος δραστηριοτήτων (ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη, πολυχώρος εκδηλώσεων κλπ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος