Στρατηγικό πλάνο για τον Τουρισμό στην ασφαλή Πελοπόννησο

Έμφαση στα ψηφιακά μέσα και τις θεματικές μορφές

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2020 12:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στρατηγικό πλάνο για τον Τουρισμό στην ασφαλή Πελοπόννησο

Μια ολοκληρωμένη πρόταση, που συνιστά το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου για το 2021, παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, με τους συνεργάτες της, στην ειδική θεματική συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής Τουρισμού.

Η A. Καλογεροπούλου τόνισε ότι το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου εστιάζει σε ψηφιακά μέσα και θεματικές μορφές τουρισμού, ενώ απαιτεί συνέργειες από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους δήμους και τους φορείς. «Στόχος μας, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, είναι να ενισχύσουμε το brand της Πελοποννήσου ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού απέναντι στην πανδημία, μέσω της βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Το προσχέδιο κατανομής δράσεων τουριστικής προβολής και αγροδιατροφικών προϊόντων για το 2021 έτυχε αποδοχής από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους αναφορικά με τις δράσεις αυτές, ενώ έγινε και απολογισμός του προηγούμενου έτους.

Οι πυλώνες στους οποίους εργάζεται η ομάδα Τουρισμού της Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό το διάστημα είναι:
– Ο προγραμματισμός των δράσεων της τουριστικής προβολής για το 2021.
– Ο σχεδιασμός στρατηγικού marketing του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα ενσωματωθεί στην τουριστική προβολή και θα ακολουθείται με συνέπεια, συνέχεια και συνεργασίες.
– Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (DMS) τουριστικού ενδιαφέροντος το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα καλύτερης προβολής του τουριστικού προορισμού «Πελοπόννησος», σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού (DMO), ο οποίος αποτελεί μια συλλογική δομή με σκοπό την διαχείριση, την προώθηση και την αντικειμενική πληροφόρηση για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, η ίδρυση τοπικών Παρατηρητηρίων Τουρισμού, καθώς και η λειτουργία και η ανάπτυξη των info kiosks.

Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου εντεταλμένη της οργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Θάνος Μιχελόγγονας, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής και Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης και οι πρόεδροι του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιαδάκης και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης. Ακόμα, έλαβαν μέρος η Βίβιαν Μανωλέσου ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti