Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με έμφαση στα ΑμΕΑ

Για την πρόσληψη 2.000 ανέργων

Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 16:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με έμφαση στα ΑμΕΑ

Εγκρίθηκαν δύο νέα προγράμματα με στόχο την οικονομική στήριξη και την επανένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και παράλληλα ένα πρόσθετο πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμΕΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ορίζεται στο 90% του μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 800 ευρώ μηνιαίως.

Για κάθε μήνα μερικής απασχόλησης η επιχορήγηση ορίζεται στο 90% του μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ μηνιαίως.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες έπειτα από αίτηση της επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti