Ξεσηκώθηκαν οι Λάκωνες αγροτοκτηνοτρόφοι (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τι διεκδικούν οι παραγωγοί που προχώρησαν σε κινητοποίηση στη Σπάρτη - «Ταφόπλακα η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ»

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 19:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεσηκώθηκαν οι Λάκωνες αγροτοκτηνοτρόφοι (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αυτοκινητοπορεία στη Σπάρτη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27/1 μέλη του  Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πορεία κατέληξε στις εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου Λακωνίας, όπου οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρέδωσαν έγγραφο με τα αιτήματα του συλλόγου στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Νίκωνα Τζινιέρη.

Όπως επισημαίνεται, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας οργάνωσε την κινητοποίηση «ως πρώτη απάντηση στην νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύει μέχρι το 2027, η αναθεώρηση φέρνει όλο και μεγαλύτερη ταφόπλακα στους Βιοπαλαιστές Αγροτοκτηνοτρόφους της Ελλάδας. Παρόλο της ανησυχίες και προβληματισμούς του αγροτικού κόσμου η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το υπερψήφισε με πόδια και χέρια, αλλά και εκτός από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και οι ευρωβουλευτές του Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ο Χρυσαυγίτης Λαγός».

Η ανακοίνωση του συλλόγου συνεχίζεται ως εξής: «Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας ερωτά τους βουλευτές του Νομού Λακωνίας και τους Ευρωβουλευτές που ψήφισαν την αναθεώρηση, πως ακριβώς προστατεύεται ο ελαιοπαραγωγός όταν προστέθηκε διάταξη στην αναθεώρηση το 167α που θέτει θέσπιση ρητής απαγόρευσης καθορισμού από τα κράτη της ΕΕ οποιασδήποτε μορφής τιμής, ακόμα και ως ενδεικτικής ή συνιστώμενης κατά την “πρώτη” εμπορία του προϊόντος, δηλαδή κατά την πώληση του ελαιόλαδου από τον αγροτοπαραγωγό στον βιομήχανο ή στον έμπορο/διακινητή/εξαγωγέα?

Τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει για κατώτατη εγγυημένη τιμή, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας και να ξανακαλλιεργήσουμε. Ένα δίκιο αίτημα που το αγκαλιάζει και το διεκδικεί όλος ο Αγροτικός Κόσμος όχι μόνο στην Ελλάδα και σε όλον τον Κόσμο», καταλήγει ο σύλλογος.   

Πλαίσιο αιτημάτων
Η δέσμη αιτημάτων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας έχει ως εξής:
1. Κατώτατη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρόφων, που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
2. Αφορολόγητο όριο στα 12.000ευρώ.
3. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
4. Επαρκή και ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπισή του Δάκου.
5. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότησή του. Με αποζημίωση στο 100% των πραγματικών ζημιών.
6. Αποζημίωση στο 100% του χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η λαϊκή αγορά στη Σπάρτη.

Δείτε video με δηλώσεις των κινητοποιηθέντων

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia