Πρόσω ολοταχώς για τη μελέτη νέας γέφυρας στη Σκάλα

«Πράσινο φως» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που αποδέχθηκε την εισήγηση του Θ. Βερούτη

Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2021 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόσω ολοταχώς για τη μελέτη νέας γέφυρας στη Σκάλα

Ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη,  για την έγκριση αποδοχής δωρεάς -άνευ ανταλλάγματος- πλήρους φακέλου μελέτης με τίτλο «Μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας». Συγκεκριμένα μέσω της δωρεάς θα εκπονηθούν και θα παραληφθούν οι μελέτες: 1. Τοπογραφική μελέτη, 2. Γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη (έχουν ήδη εκπονηθεί), 3. Υδραυλική μελέτη, 4. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, 5. Μελέτες συγκοινωνιακών έργων, 6. Στατικές μελέτες, 7. Τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών εκτιμάται ότι θα απαιτήσει χρονικό διάστημα έως 6 μηνών το ανώτερο.

Ο Θ. Βερούτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του «προς τους εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας μελετητές», που έχουν αναλάβει και τη μελέτη παράκαμψης του Βλαχιώτη, για την δωρεά τους. Δήλωσε, επίσης, ότι «μπήκαν επιτέλους οι βάσεις για την υλοποίηση μια νέας γέφυρας στην Σκάλα, που θα έχει τα απαραίτητα γεωμετρικά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει με ασφάλεια και σύγχρονες προδιαγραφές την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε μια ιδιαίτερα παραγωγική περιοχή του νομού μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia