Επιχείρηση «ελευθερία» υπηρετώντας τη «βαριά βιομηχανία»

Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 10:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχείρηση «ελευθερία» υπηρετώντας τη «βαριά βιομηχανία»

Μπορεί η πανδημία να επιμένει, ωστόσο η κυβέρνηση προγραμματίζει προσεκτικά τις κινήσεις για την επόμενη ημέρα, βολιδοσκοπώντας τις δυνατότητες και τις επιλογές που μπορεί να εντάξει στο «οπλοστάσιο» για το δύσκολο εγχείρημα της ανάκαμψης.

Η επιχείρηση «ελευθερία» με τους εμβολιασμούς αποτελεί τη βάση για το πλάνο που θα επιχειρήσει να ξεδιπλώσει η Ελλάδα στο δύσβατο μονοπάτι προς την κανονικότητα. Τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στις διανομές των σκευασμάτων προφανώς «φρενάρουν» και αναπροσαρμόζουν τους επιμέρους στόχους, ωστόσο στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία πως -έστω και δια της ατραπού- αφενός θα κερδηθεί η μάχη της Υγείας, αλλά και το κομβικό στοίχημα της Οικονομίας, αρχής γενομένης από τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας που το 2020 κατέγραψε μεγάλες απώλειες. Τα εμβόλια αναμένεται να θωρακίσουν την εγχώρια κοινότητα, ωστόσο όλοι ευελπιστούν πως θα αποτελέσουν τονωτική ένεση για τον Τουρισμό ο οποίος χρειάζεται γενναία ώθηση.

Από την Ικαρία, ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα: «Όσο ταχύτερα γίνουν εμβολιασμοί σε ανθρώπους του τουρισμού και όσο πιο πολύ διαφημίσουμε τα νησιά μας ως ασφαλή, τόσο πιο ωφελημένοι θα είμαστε. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος προς τη χώρα μας».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίες, καθώς η Ελλάδα έχει βάσιμες ελπίδες, μετά από επαφές με παράγοντες του διεθνούς τουρισμού, πως εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της τιθάσευσης της πανδημίας το επόμενο δίμηνο, θα κατορθώσει να προσελκύσει ένα σημαντικό κύμα ξένων επισκεπτών. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ρωσία, η Αγγλία, το Ισραήλ, η Δανία, η Σουηδία και όχι μόνο, εκτιμάται πως θα αποτελέσουν σημαντικές «δεξαμενές» ξένου κοινού προς την Ελλάδα και, μάλιστα, κάποιες συμφωνίες έχουν ήδη επικυρωθεί.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επωμιστεί ένα δεύτερο συνεχόμενο «άνυδρο» τουριστικό καλοκαίρι και αυτό είναι «καμπανάκι» που κινητοποιεί τους πάντες. Μένει να φανεί αν οι ασκήσεις επί χάρτου πάρουν σάρκα κι οστά. Έως τότε υπομονή…

Χ.Π.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti