Οργανώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Πελοποννήσου

Απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και άμεσο άνοιγμα των σχολών

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 12:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οργανώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της Πελοποννήσου

Με πρωτοβουλία του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του Πανεπιστημίου Πατρών και τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής και Νοσηλευτικής Πελοποννήσου και των Επιτροπών Φοιτητών Μεσσηνίας και Λακωνίας, το Σάββατο 20/2 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη για  συντονισμό των φοιτητικών και των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου ώστε να συζητηθεί το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας το επόμενο διάστημα.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται: «...Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει αξιοποιήσει τα 30 εκατομμύρια ώστε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που από την αρχή της φετινής χρονιάς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό (διδακτικό, διοικητικό, καθαριότητας) και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των φοιτητών από την πανδημία.

Οι φοιτητές των πρώην ΤΕΙ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε χορτάσει τα μεγάλα λόγια της τωρινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των ανωτατοποιήσεων. Θυμόμαστε καλά τι αλλαγές έχουμε υποστεί στις σπουδές από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι αλλαγές πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήρθαν για να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που είχαν οι σχόλες μας και να αναβαθμίσουν τις σπουδές μας όπως μπορεί να προβάλλονταν, αλλά ουσιαστική υποβάθμιση τους στην πράξη.             

Η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, να βγάζουν δηλαδή απόφοιτους με πολλούς διαφορετικούς τίτλους σπουδών, άρα και με διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί κάθε επιχείρηση να διαλέγει αυτόν που τη συμφέρει κάθε φορά, συμπιέζοντας τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω, όπως φανερώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη όπου προτείνεται η μετατροπή των πρώην ΤΕΙ σε τριετούς φοίτησης σχολές.

Ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για την αναβάθμιση των σπουδών μας, για αυτό και κρατάει ένα χρόνο τώρα κλειστά τα πανεπιστήμια. Ως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώνουμε τις φωνές μας, συντονιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Απαιτούμε να γίνουμε φοιτητές ξανά! Ο νέος νόμος δεν θα εφαρμοστεί!

Προχωράμε σε συντονισμό των δράσεων μας το επόμενο διάστημα ώστε να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια!»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti