«Μαζί για τον Ευρώτα» στα σχολεία όλης της χώρας

Εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Φίλων του Ποταμού

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 15:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μαζί για τον Ευρώτα» στα σχολεία όλης της χώρας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαζί για τον Ευρώτα» του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πρωτότυπη δράση αφορά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) όλης της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τη μεγάλη αξία του ιστορικού ποταμού της Λακωνίας, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο
Ο Σύλλογος Φίλων Προστασίας Ποταμού Ευρώτα γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για προστασία και ανάδειξη του ποταμού Ευρώτα και είναι μη κερδοσκοπικός. Προσκαλεί κάθε ενεργό πολίτη να ενταχθεί στις δράσεις του, να ενώσει μαζί μας τη δύναμη του και να ενισχύσει το έργο του.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση των πολιτών και στοχεύει την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Τα μέλη του συλλόγου έχουν συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς κι ενημερώνουν συχνά τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να διαδώσει την οικολογική αξία του ποταμού και να αναδείξει τις πιέσεις που τυχόν υφίσταται από ποικίλες πηγές ρύπανσης.

Για τον σύλλογο, η χρήση του νερού για άρδευση των καλλιεργειών, η συντήρηση του υδροβιότοπου ως χώρου διαβίωσης των μεταναστευτικών πουλιών και η διατήρηση ολόκληρης της βιοποικιλότητας του Ευρώτα, έχουν παράλληλη αξία, είναι αλληλοεξαρτώμενα και οφείλουν και μπορούν να συνταιριάξουν αρμονικά.

Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και να επικοινωνήσει μαζί μας με τους εξής τρόπους:

- Ιστοσελίδα

- Facebook:
Σελίδα
Ομάδα

- Instagram

- YouTube

- E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Τηλέφωνο: 6944 807920

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti