Μπήκαν μηχανήματα στο οικόπεδο του νέου μουσείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Έναρξη του γεωτεχνικού ελέγχου στο «ΧΥΜΟΦΙΞ»  παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βερούτη

Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 18:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπήκαν μηχανήματα στο οικόπεδο του νέου μουσείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Πυκνώνουν οι ενέργειες και προκαταρκτικές παρεμβάσεις για την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, ενός οράματος δεκαετιών για τη λακωνική κοινωνία. Στο πλαίσιο της εκπόνησης της οριστικής μελέτης του έργου, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 1 Μαρτίου οι γεωτεχνικές εργασίες ελέγχου και οι διερευνητικές τομές στο οικόπεδο του «ΧΥΜΟΦΙΞ», υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Στον χώρο των ερευνών βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, που δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών, αλλά και από την συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μετά την έγκριση της προμελέτης του μουσείου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε επίσης και η μουσειολογική μελέτη. Είμαστε λοιπόν στην φάση των οριστικών μελετών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και οι γεωτεχνικές εργασίες και οι διερευνητικές τομές που γίνονται αυτή την εβδομάδα θα μας δώσουν χρήσιμα στοιχεία για την θεμελίωση και για τις απαραίτητες αντιστηρίξεις του έργου». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βερούτης, «το προηγούμενο χρονικό διάστημα υλοποιήθηκαν επίσης στο οικόπεδο ερευνητικές εργασίες γεωδιασκόπισης που εντόπισαν τα σημεία που υπάρχουν αρχαιότητες. Η μελέτη προχωρά με γοργό ρυθμό και αυτό οφείλεται στην καλή μας συνεργασία, τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και με την ΕΦΑΛΑΚ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, την Παρασκευή 5/3 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, που θα εκτιμήσει την πορεία των μελετών και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την ολοκλήρωσή τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia