Κρίσιμη η ενίσχυση της ελκυστικότητας για το μέλλον του ΤΟΔΑ Σπάρτης

Κρητικός: «Το τμήμα να περάσει σε νέα εποχή» - Πρόταση για ενδυνάμωση της οικονομικής κατεύθυνσής του

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 13:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρίσιμη η ενίσχυση της ελκυστικότητας για το μέλλον του ΤΟΔΑ Σπάρτης

Με τον τελευταίο Νόμο 4777/2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», δημιουργούνται νέες συνθήκες, οι οποίες -όπως επισημαίνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός- «δυνητικά μπορoύν να επηρεάσουν τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστημιακά τμήματα της Σπάρτης. Για αυτό και πρέπει να παρθούν ορισμένες γενναίες αποφάσεις για την κατεύθυνση που θα πάρει το Τμήμα για να γίνει ελκυστικό σε μεγαλύτερο φάσμα νέων φοιτητών και φοιτητριών».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κρητικός, «κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, κάθε πανεπιστημιακή σχολή αυτό που προσφέρει στους φοιτητές είναι γνώσεις, ευρύτερη Παιδεία, επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες. Εξοπλίζει τους νέους και τις νέες με εφόδια για να βγουν στον στίβο της κοινωνίας και στην αγορά εργασίας».

Ο βουλευτής αναφέρεται ιδιαίτερα στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, για το οποίο επισημαίνει πως η κατεύθυνση που το χαρακτηρίζει «είναι περισσότερο αθλητικοκεντρική και οι απόφοιτοι στρέφονται προς φορείς και δομές, οι οποίες ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτό είναι σπουδαίο. Όμως, δεν έχουν το δικαίωμα να εγγράφονται σε κάποιο Επιμελητήριο, όπως είναι το Οικονομικό, για να αποκτήσουν εργασιακή ταυτότητα. Η εγγραφή των αποφοίτων στο Οικονομικό Επιμελητήριο θα τους έδινε τη δυνατότητα να ασκήσουν δραστηριότητα και  στον οικονομικό κλάδο. Αυτό για να γίνει απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες.

Οι ενέργειες που απαιτούνται από την μεριά του Τμήματος είναι να αλλάξει το Πρόγραμμα Σπουδών και να εισαχθούν μαθήματα οικονομικής κατεύθυνσης σε ποσοστό 50% και άνω».

Ο Ν. Κρητικός τονίζει πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και η καλύτερη επίθεση είναι η γρήγορη επίθεση. Για αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Να καταστήσουμε το ΤΟΔΑ ελκυστικό σε περισσότερους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι θα λάβουν πανεπιστημιακή γνώση με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και ένα πτυχίο που θα τους δίνει επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από την εγγραφή τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο».

«Καλώ όλους, καταλήγει ο βουλευτής, να συστρατευτούμε, για να καταστήσουμε το ΤΟΔΑ ακόμη πιο ελκυστικό στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, και πιο ανταγωνιστικό στον νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαμορφώνεται».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti