Διεθνής τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ με λακωνικούς παραδείσους!

Αφίσα με τη Μάνη δεσπόζει στην εκστρατεία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2021 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνής τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ με λακωνικούς παραδείσους!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το 2021 παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «ΙΤΒ Berlin». Ο κ. Θεοχάρης προσδιόρισε ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα την 14η Μαΐου. Παράλληλα, αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον Ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»).

Στο πλαίσιο της νέα καμπάνιας, όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως ένας εν δυνάμει τουριστικός προορισμός (παράκτια και ενδοχώρα) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυθεντικότητα και ξεχωριστή ταυτότητα. Στόχος της καμπάνιας είναι να παρουσιάσει τη χώρα με το σύγχρονο πρόσωπο της, να μεταφέρει μια φρέσκια εικόνα που καταστήσει τον ελληνικό Τουρισμό και την Ελλάδα, πρωταγωνιστές στην φετινή σεζόν αλλά και στην επόμενη μέρα.

Εκστρατεία
με «σημαία» τη Βάθεια
Η ιδιαιτερότητα της εκστρατείας του ΕΟΤ έχει έντονο λακωνικό και δη  μανιάτικο «άρωμα» και παραστάσεις, καθώς οι αρμόδιοι του Οργανισμού επέλεξαν μια γραφική τοποθεσία της Μάνης που έχει αποτυπωθεί ως «σήμα κατατεθέν» της περιοχής στη συνείδηση Ελλήνων και ξένων τουριστών. Πρόκειται για τη πολυφωτογραφημένη Βάθεια, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς της Μάνης που στέκει αγέρωχη σε έναν λόφο κατακλυσμένο από τους παραδοσιακούς μανιάτικους πύργους. Οι υπεύθυνοι του ελληνικού Τουρισμού επέλεξαν να απαθανατίσουν μια γυναίκα που παρατηρεί από υψόμετρο τη Βάθεια, ενώ στο φόντο διακρίνονται οι πανέμορφοι όρμοι της χερσονήσου.

Μια άκρως τιμητική ενέργεια για τη Λακωνία, που -με τις κατάλληλες κινήσεις- έχει μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των επιμέρους τόπων της και να εξαργυρώσει το «όνομα» που έχει χτίσει στον διεθνές τουριστικό στερέωμα, ενάντια στις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία.

Τα χαρακτηριστικά της καμπάνιας
Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της καμπάνιας του ΕΟΤ έχουν ως εξής:
– Το συνολικό στρατηγικό αλλά και η στόχευση της καμπάνιας του 2021 προέκυψε μετά από εκτενή διαβούλευση του ΕΟΤ με όλους τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού και την ελληνική τουριστική αγορά.
– Προσαρμοστικότητα και ευελιξία είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της διαχείρισης της κατάστασης που προφανώς επηρεάζει και την διαφημιστική εκστρατεία.
– Η καμπάνια λαμβάνει σαφέστατα υπ’ όψιν τις προηγούμενες προσπάθειες (Live your myth in Greece, Greece 365, κλπ) και αποτελεί τη συνέχεια τους, προσαρμοσμένη όμως απόλυτα στο συναίσθημα (sentiment) των ημερών λόγω covid19.
– Στόχος της καμπάνιας είναι να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, όλο το χρόνο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου μας (Only in Greece) και των ανθρώπων του.
– Ακόμα στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει ότι εκτός από το «ήλιος και θάλασσα», η Ελλάδα έχει πολλά περισσότερα να δώσει στον μελλοντικό ταξιδιώτη. Γαστρονομία και κρασί, πολιτισμό, τέχνη, υπέροχα βουνά και λίμνες, ποτάμια, πόλεις ζωντανές, ανθρώπους ανοιχτούς, έτοιμους να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες όλο το χρόνο.

Η καμπάνια του 2021 και η γενικότερη στρατηγική αποτυπώνεται και στο νέο visitgreece.gr, το επίσημο portal του ελληνικού Τουρισμού που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών