Προορισμός «Πελοπόννησος» σε ολοκληρωμένο πλαίσιο

Τι συζήτησε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας

Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προορισμός «Πελοπόννησος» σε ολοκληρωμένο πλαίσιο

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 8 Απριλίου, η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από δύο κρίσιμα θέματα: την επικαιροποίηση της εικαστικής τουριστικής ταυτότητας του προορισμού «Πελοπόννησος» και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της αγοράς τουρισμού της Πελοποννήσου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, αφού καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη υλοποίησης δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος μετά την απόρριψη της προσφυγής που είχε κατατεθεί για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Συνέχισε, ενημερώνοντας για τον πρόσφατα δημοσιευμένο Νόμο σχετικά με τη λειτουργία των «καταλυμάτων καραντίνας».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της εικαστικής τουριστικής ταυτότητας, που στόχο έχει την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού σε συνδυασμό με δράσεις ψηφιακής προβολής. Την ανάγκη επικαιροποίησης επιβάλουν και οι μελέτες των Πανεπιστημίων που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο σχεδιασμού του DMS όσο και οι νέες τάσεις επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Προχωρώντας, η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη πρόθεση υλοποίησης από την Περιφέρεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων γαστρονομίας και την καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο.

Ακολούθως, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα έργα που έχει την πρόθεση να εντάξει η ομάδα της Διεύθυνσης Τουρισμού στην νέα προγραμματική περίοδο, εξειδικεύοντας τις προτάσεις σε τέσσερις άξονες:
• «Ολοκληρωμένο έργο για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων στον προορισμό “Πελοπόννησος”»
• «Ολοκληρωμένη δράση ενίσχυσης Γαστρονομικού Τουρισμού και σύνδεσής του με τις σύγχρονες Λαϊκές Αγορές»
• «Ίδρυση και Εγκατάσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (D.M.M.O.)»
• «Ολοκληρωμένη δράση ψηφιακής ενίσχυσης της τουριστικής εμπειρίας σε μνημεία και επισκέψιμους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος της Πελοποννήσου».

Τα μέλη της επιτροπής κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συμφώνησαν πως όλα τα παραπάνω έργα είναι κρίσιμο να υλοποιηθούν στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει τους προορισμούς πιο ελκυστικούς και ανταγωνιστικούς με προϊόντα που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, Επαρχίας Άργους Πέτρος Κουτσόπουλος, ο Δημήτρης Βασιλείου από την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», η Βίβιαν Μανωλέσου, ειδική γραμματέας της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικών και Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου. Επίσης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Παναγιώτης Πιτσάκης, πρόεδρος των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από την παράταξη «Οικολόγοι Πράσινοι» και ο Δημήτρης Βλάσης, μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti