Τι είπε ο Γεωργιάδης σε Δαβάκη και Λάκωνες παραγωγούς για τις λαϊκές

Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι είπε ο Γεωργιάδης σε Δαβάκη και Λάκωνες παραγωγούς για τις λαϊκές

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την Παρασκευή 16/4 ο Θανάσης Δαβάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε: «Ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λακωνίας, έθεσα σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη συνάντησή μου στο γραφείο του.

Συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά και αρκετοί επενδυτές του τουριστικού τομέα. Παράλληλα, ζήτησα ενημέρωση από τον υπουργό σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που σχετίζεται με τις λαϊκές αγορές και βρίσκεται από σήμερα αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση», σημειώνει ο κ. Δαβάκης, προσθέτοντας: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσα στο τηλέφωνο τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο, ο οποίος συνομίλησε απευθείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Ο υπουργός τον ενημέρωσε για τις πραγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου σε σχέση με κάποιες που διακινήθηκαν μέσω διαδικτύου και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ειδικότερα:
Παραμένει το σημερινό καθεστώς των λαϊκών αγορών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ δεν προβλέπεται στο νομοσχέδιο σύσταση 5μελών Επιτροπών Βελτίωσης Απόδοσης Θέσεων. Παράλληλα, δε θα ζητείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ δεν αναγράφεται πουθενά στο νομοσχέδιο η πρόβλεψη υποχρεωτικής προκήρυξης υφιστάμενων αδειούχων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών για τη χορήγηση θέσης.

Επίσης, εισάγονται ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η άρση της οροφής εισοδήματος για τη διατήρηση της άδειας, καθώς και η δυνατότητα απεριόριστης κληρονομικής μεταβίβασής της».

Καταλήγοντας, ο κ. Δαβάκης υπογραμμιζει: «Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διαφάνειας, του ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή. Μετά τη διαβούλευση και όταν το νομοσχέδιο έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής θα τοποθετηθώ επί της αρχής του και του συνόλου των άρθρων, μεταφέροντας και τις απόψεις των εμπλεκομένων φορέων.

Στόχος μας είναι η προστασία των καταναλωτών και η ενίσχυση σε κλίμα διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού των πραγματικών παραγωγών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland