Ελαφόνησος το covid free νησί «γνέφει» στον διεθνή τουρισμό (VIDEO)

Αφιέρωμα-ύμνος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2021 20:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελαφόνησος το covid free νησί «γνέφει» στον διεθνή τουρισμό (VIDEO)

Μήνυμα ασφάλειας «μεταδίδει» η Ελαφόνησος, που αναδεικνύεται ως ένας θωρακισμένος -έναντι της πανδημίας- προορισμός, μέσω του εκτεταμένου εμβολιασμού των κατοίκων της. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να αγγίζει πλέον το 70% του συνολικού πληθυσμού του νησιού. Έτσι, το νησί επενδύει σε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα των καιρών, εξασφαλίζοντας έναν κρίσιμο παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου.

Μάλιστα, ο Δήμος Ελαφονήσου, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω όσον αφορά την προβολή της περιοχής, φιλοξενώντας δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που κατέγραψε την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας, ενώ από το ρεπορτάζ δεν μπορούσαν να απουσιάζουν οι μαγευτικές τοποθεσίες του νησιού, εικόνες του οποίου εκπέμπονται ήδη σε όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου. Ενδεικτικό της δημοσιότητας, που έχει λάβει το δημοφιλές είναι πως το Γαλλικό Πρακτορείο συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο, μεταξύ των οποίων, το BBC, το CNN και άλλα, στα οποία, προσεχώς, θα διανεμηθεί το κείμενο στην αγγλική γλώσσα.

Στο αφιέρωμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζεται ότι «η Ελαφόνησος αποτελεί ένα από τα “covid free” νησιά για το φετινό καλοκαίρι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων». Στο βίντεο που έχει δημιουργήσει το Πρακτορείο επισημαίνεται: «Ενθουσιασμός επικρατεί στην Ελλάδα αναφορικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου, καθώς οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Ελαφονήσου έχουν ήδη λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου». Παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων. οι υπέροχες παραλίες του νησιού, που σαγηνεύουν τον επισκέπτη, ενώ δηλώσεις κάνουν κάτοικοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελαφόνησος είναι έτοιμη να υποδεχτεί με ασφάλεια τους τουρίστες.

Λιάρου: «Η ασφάλεια είναι απόλυτα
συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη»
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Έφη Λιάρου, «κάνουμε πράξη την αλλαγή της στρατηγικής προσέγγισης των αγορών προσαρμοζόμενοι σε όσα αυτή την εποχή περιμένουν να ακούσουν οι μελλοντικοί μας επισκέπτες ώστε να μας εμπιστευτούν», σημείωσε, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη. Έγκαιρα αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες των ταξιδιωτών και φροντίσαμε τόσο την επιτάχυνση των εμβολιασμών όσο και την ανάδειξη της διαδικασίας που με τη βοήθεια του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταφέραμε. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν σε αυτό και, κυρίως, τους κατοίκους που ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι. Προχωράμε μαζί υλοποιώντας το σχέδιο και για την εφετινή χρονιά που ελπίζουμε να είναι ακόμα καλύτερη από την περυσινή που καταφέραμε το ακατόρθωτο, να κρατήσουμε δυνάμεις, στο μέτρο του δυνατού. Και όλα αυτά χάρη στην ευέλικτη στρατηγική που ακολουθήσαμε με βάση τα δεδομένα και τις τάσεις που διαμορφώνονταν στην ταξιδιωτική βιομηχανία διεθνώς».

Δείτε το video του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti