Μέχρι 3,5 ευρώ το ελαιόλαδο στη Λακωνία

Η σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα αυξάνει τη ζήτηση

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι 3,5 ευρώ το ελαιόλαδο στη Λακωνία

Άνοδος των τιμών του ελαιολάδου καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε χώρες του εξωτερικού και η αγορά της Ελλάδας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ακολουθώντας την αυξητική τάση. Την τρέχουσα χρονική περίοδο στη χώρα, οι τιμές παραγωγού για τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα διατηρούνται σε επίπεδα που κυμαίνονται πάνω από 3 ευρώ το κιλό. Άγγιξαν, μάλιστα, τα 3,51 ευρώ το κιλό τις τελευταίες εβδοµάδες, µε τον μεγαλύτερο όγκο πράξεων να διαμορφώνεται στα 3,42 ευρώ το κιλό.

Μάλιστα, παράγοντες του κλάδου προσδοκούν ανανέωση του ενδιαφέροντος από τις προσεχείς ημέρες, όσο αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στις χώρες της Ευρώπης ενόψει της τουριστικής περιόδου. Περαιτέρω τόνωση της ζήτησης του προϊόντος προσδοκάται και λόγω της επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στον «ΑγροΤύπο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης, τόνισε ότι «αυτήν την περίοδο τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα στην Λακωνία πωλούνται σε τιμές από 3,40 μέχρι 3,50 ευρώ το κιλό. Οι παραγωγοί όμως δεν φαίνεται να βιάζονται να πωλήσουν γιατί περιμένουν ακόμη καλύτερες τιμές. Εκτιμώ ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, που θα έχουμε μια καλή εικόνα για την ανθοφορία στις χώρες του Μεσογείου, θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τη νέα παραγωγή ελαιολάδου (2021) και θα διαμορφωθούν αντίστοιχα οι τιμές».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Αγροτικού Συλλόγου Μολάων – Πακίων, Παναγιώτης Ντανάκας, ανέφερε στον «ΑγροΤύπο» ότι «τα πρώτα δείγματα από την εστίαση στην χώρα μας είναι πολύ θετικά. Αυτή την εποχή τα καλής ποιότητας ελαιόλαδα της Λακωνίας έχουν ανώτερη τιμή παράδοσης στα 3,45 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τους Ιταλούς, εκτιμώ ότι από 12 μέχρι 18 Μαΐου θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην χώρα μας. Περιμένουν να δουν τι αποθέματα υπάρχουν στην χώρα μας και να σχεδιάσουν την στρατηγική τους. Από την άλλη οι Έλληνες τυποποιητές όπως φαίνεται δεν έχουν πολλά καλής ποιότητας ελαιόλαδα στις αποθήκες τους και δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν το επόμενο διάστημα».

Τέλος, σύμφωνα με το agronews.gr, ο Συνεταιρισµός Κροκεών διέθεσε δύο βυτία στα 3,50 ευρώ το κιλό, ενώ οι μεγαλύτερες ποσότητες από τις συνεταιριστικές δεξαµενές της περιοχής πωλήθηκαν έναντι 3,42 ευρώ το κιλό.


με πληροφορίες από ΑγροΤύπο, agronews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland