Ανησυχία για τη διασπορά του Covid-19 στα Βάτικα

Προβληματίζει το KY Νεάπολης η πύκνωση των διαγνώσεων

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανησυχία για τη διασπορά του Covid-19 στα Βάτικα

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης σε κατοίκους της περιοχής των Βατίκων, καθώς και σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

«Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και της ενημέρωσης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Εφιστούμε την προσοχή σας, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων, γιατί η πανδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει και ο ιός κυκλοφορεί ξανά και στην περιοχή μας», επισημαίνουν τα στελέχη του ΚΥ, εκτιμώντας πως «η χαλαρότητα της περιόδου του Πάσχα και έκτοτε, με την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού, ενδέχεται να αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και να έχουμε πρόβλημα και στα Βάτικα».

«Εμβολιαζόμαστε, φοράμε μάσκες, τηρούμε αποστάσεις και αποφεύγουμε  τον συνωστισμό κάθε είδους...», προτρέπει το κοινό η μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας της Νεάπολης, απευθύνοντας τις παρακάτω συστάσεις: «Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε, είτε με τον θεράποντα ιατρό σας είτε με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας, για καθοδήγηση και πληροφόρηση. Σε εμφάνιση συμπτωματολογίας συμβατής με Covid-19, παραμείνετε σπίτι, χωρίς επαφές και ζητήστε ιατρική οδηγία και βοήθεια. Μέχρι να αποκτήσουμε συλλογική ανοσία, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός», καταλήγει το ΚΥ Νεάπολης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland