Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενίσχυσης για τις πάγιες δαπάνες στις επιχειρήσεις

Ενημέρωση από τον Δ. Ευρώτα

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενίσχυσης για τις πάγιες δαπάνες στις επιχειρήσεις

Ενεργοποιήθηκε η πρώτη φάση του μέτρου ενίσχυσης για τις πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων, όπως ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ο Δήμος Ευρώτα. Ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλα τα είδη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 κατά τους μήνες Απρίλιο 2020 έως Δεκέμβριο του 2020.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να ενταχθεί στο μέτρο είναι:
- Να έχει προηγηθεί η οριστική υποβολή του Ε3 από την επιχείρηση.
- Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση.
- Η ενίσχυση των επιχειρήσεων θα γίνει μέσω πιστωτικού και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως στο τέλος του έτους για την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που είναι για αποπληρωμή από 1-7-2021 έως 31-12-2021.
- Η επιχείρηση έπρεπε να απασχολεί 1 εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης ή 2 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης από την 1 Αυγούστου 2020 ή κατά την 28η Οκτωβρίου 2020 ή κατά την 1η Μαΐου 2021.
- Να είναι η επιχείρηση στους πληττόμενους κλάδους βάσει του ΚΑΔ.
- Να έχουν υποβληθεί από την επιχείρηση δήλωση ΦΠΑ και φορολογία εισοδήματος, η δε έναρξη εργασιών να έχει γίνει πριν από την 31-12-2020.
- Να είναι η επιχείρηση ζημιογόνα και η πτώση του τζίρου της, να είναι για το 2020 μειωμένη κατά 30% συγκρινόμενο με το φορολογικό έτος 2019.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland