Εννέα νεκροί σε έναν μήνα στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Άλλοι 32 τραυματίες τον Μάιο που πέρασε - Ρεκόρ επικίνδυνων παραβάσεων - Αναλυτικά στοιχεία από την ΕΛΑΣ

Σάββατο, 12 Ιούνιος 2021 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εννέα νεκροί σε έναν μήνα στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Συνολικά 29 τροχαία ατυχήματα με 41 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2021 στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν 8 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 9 νεκρούς, 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες και 19 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 30 ελαφρά τραυματίες.

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Αντικανονικό προσπέρασμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, παραβιάσεις σηματοδότη, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Πάνω από 3.000
επικίνδυνες παραβάσεις
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν 10.821 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 227 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 3.096 επικίνδυνες παραβάσεις ως εξής: 2.173 για υπερβολική ταχύτητα, 335 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 170 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 170 για ΚΤΕΟ, 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 148 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 16 για παραβίαση σηματοδότη,  17 για αντικανονικό προσπέρασμα, 11 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 7 για αντικανονικούς ελιγμούς, 11 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland