Παρ’ ολίγον τροχαίο με θύμα ποδηλάτη… εν ώρα προπόνησης

Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2021 17:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρ’ ολίγον τροχαίο με θύμα ποδηλάτη… εν ώρα προπόνησης

Άγιο είχε το απόγευμα της Πέμπτης νεαρός αθλητής της ποδηλατικής ομάδας του Σπαρτιατικού, όταν κατά τη διάρκεια ποδηλατικής του διαδρομής παρ’ ολίγον να βρεθεί «πρωταγωνιστής» τροχαίου ατυχήματος.

Ο νεαρός ποδηλάτης, με πανελλήνιες διακρίσεις στο ενεργητικό του, κατεβαίνοντας το δρόμο από Πικουλιανικα προς Σπάρτη, σε μια στροφή ήρθε αντιμέτωπος με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος «έκλεισε» το δρόμο στον ποδηλάτη παίρνοντας αρκετά ανοιχτά τη στροφή, εξαναγκάζοντας τον νεαρό να ρίξει το ποδήλατό του στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση. Αποτέλεσμα της πτώσης για τον πρωταθλητή ποδηλασίας ήταν να υποστεί αρκετές γρατζουνιές και –ευτυχώς- ελαφρύ τραυματισμό στο αριστερό του χέρι. 

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια, για ακόμα μια φορά, την έλλειψη αθλητικών υποδομών για τους αθλητές της Σπάρτης. Στη Λακωνία και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσά της, όπου το τμήμα Ποδηλασίας του Σπαρτιατικού ΓΣ είναι αρκετά δραστήριο και έχει φέρει πολλές διακρίσεις και μετάλλια στην πόλη, οι ποδηλατικές υποδομές είναι ανύπαρκτες. Οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά που προπονούνται μόνα τους είναι σοβαροί και απασχολούν έντονα τόσο γονείς και αθλητές όσο και τους προπονητές τους.

Ας είναι αυτό το περιστατικό που θα αφυπνίσει τους αρμόδιους ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση και εν συνεχεία η δημιουργία χώρων προπόνησης για τους αθλητές της ποδηλασίας.