Το πρώτο φετινό crash test του τουρισμού στη Λακωνία

Πληρότητα έως και 100% είχαν περιοχές του νομού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τρίτη, 22 Ιούνιος 2021 13:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πρώτο φετινό crash test του τουρισμού στη Λακωνία

Για την πλειονότητα των Ελλήνων εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, που πάντα είναι Δευτέρα, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να αξιοποιήσουν το Σαββατοκύριακο και την αργία της επόμενης μέρας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη θερινή τους εξόρμηση.

Την τιμητική της είχε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα η Λακωνία, η οποία βάζει πλώρη για να κερδίσει το πρώτο στοίχημα τις φετινής τουριστικής σεζόν, καθώς το πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης παραμένει ασυναγώνιστο.

Η κινητικότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική με τις τιμές στη Λακωνία να ξεκινούν από τα 50 ευρώ και να την καθιστούν ένα προορισμό για όλα τα βαλάντια.

Η Ελαφόνησος ειδικότερα, πρωταγωνίστησε στις αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος, καθώς η πληρότητα άγγιξε το 100%. Ανάλογη η εικόνα και στη Μονεμβασιά, όπου η επισκεψιμότητα κατέγραψε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Στην περιοχή της Μάνης, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ξεπέρασαν κατά πολύ το προσδοκώμενο με τους ξενοδόχους να δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς υπήρχαν φόβοι για χαμηλή κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά την γεωγραφική ταυτότητα των επισκεπτών, οι ελεύσεις Ελλήνων κυρίως, ήταν ακόμα και από τη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης στους επιχειρηματίες του νομού.Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε 
μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών