Χρωματίστηκε «κίτρινη» η Λακωνία στον χάρτη κορωνοϊού

Πλην Ελαφονήσου

Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2021 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρωματίστηκε «κίτρινη» η Λακωνία στον χάρτη κορωνοϊού

«Επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή» από όλους ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές του επιδημιολογικού χάρτη το απόγευμα της Πέμπτης 22/7.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά μία κλίμακα στον επιδημιολογικό χάρτη (από πράσινο σε κίτρινο) ανέβηκαν συνολικά 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Λακωνίας, εξαιρουμένου του Δήμου Ελαφονήσου που παραμένει στο επίπεδο 1 (πράσινο) του χάρτη, όπως και τα γειτονικά Κύθηρα.

Η αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας είναι ενδεικτική της τάσης αύξησης του ιικού φορτίου που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα (και) στη Λακωνία.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 3 νέες μολύνσεις του ιού στο νομό.
 
Τι δείχνει ο επιδημιολογικός χάρτης
Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Στον χάρτη αποτυπώνονται για κάθε περιφερειακή ενότητα/δήμο:
- ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
- ο δείκτης θετικότητας (%)
- η εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας κ.ά. και κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της περιφερειακής ενότητας)
- η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή)

Συνεχίζονται τα τεστ
στο κοινωνικό φαρμακείο Σπάρτης
Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests σήμερα Σάββατο 24/,7 από τις 9:00 πμ έως τη 1:00 μμ, στον  χώρο του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 93, πλησίον ΚΕΠ).

Οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών