Ν. Κρητικός: «Μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία»

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ν. Κρητικός: «Μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία»

Τη θλίψη του και τον αποτροπιασμό του δηλώνει ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός απέναντι στα όλο και πληθέστερα περιστατικά έμφυλης βίας που διαδραματίζονται στη χώρα μας.

Ο βουλευτής συνιστά σωστή ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση από την παιδική ηλικία και καλλιέργεια της ιδέας της ισότητας των δυο φύλλων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά. 

Ο κ. Κρητικός στο κείμενό του κάνει έκκληση για μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφής βία ενώ μας καλεί όλους, σε έναν αγώνα για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό και βία, απαλλαγμένη από κάθε είδους καταπίεση και εκμετάλλευση.
Αναλυτικά το κείμενο του βουλευτή:

«Ελένη Τοπαλούδη, Καρολάιν, Γαρυφαλλιά, και τόσες άλλες νέες γυναίκες, δροσερά κορίτσια, που η ιστορία τους και το συγκλονιστικό τους τέλος έχουν αφήσει την ελληνική κοινωνία άφωνη, θλιμμένη και προβληματισμένη.
Νιώθω τον κόσμο αγανακτισμένο, να ζητά να μπει τέλος στις δολοφονίες και στην κακοποίηση γυναικών. 

Προσωπικά νιώθω βαθύτατη θλίψη γι' αυτά τα κορίτσια και τις οικογένειές τους, κι εκτός από τον αποτροπιασμό μου, δηλώνω και τη θερμή μου στήριξη στον αγώνα εξάλειψης τέτοιων φαινομένων.
Ως γιατρός πιστεύω ότι και σ΄ αυτά τα αποτρόπαια συμβάντα, καθοριστική σημασία έχει η ΠΡΟΛΗΨΗ! 

Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο, που πηγάζει από την παραπλανητική κι εσφαλμένη ιδέα της  ανισότητας των φύλων.

Άρα αυτό που οφείλουμε να πράξουμε είναι εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση! Παντού! Σε όλους τους χώρους, σε όλες τις δομές! Οικογένεια, εργασία, σχολείο, Πανεπιστήμιο! Από την τρυφερή παιδική ηλικία πρέπει να καλλιεργείται η ιδέα της ισότητας των δύο φύλων! Κορίτσια κι αγόρια, άντρες και γυναίκες είμαστε συνεργάτες και συνοδοιπόροι, όχι αντίπαλοι κι ανταγωνιστές!

Για να μειωθεί κι εν τέλει να  εξαλειφθεί η έμφυλη βία, πρέπει να βελτιωθεί η εκπαίδευση και να αλλάξουν τα κοινωνικά πρότυπα. Θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη γι' αυτό!
Επίσης πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και να θυμούνται ότι δεν είναι μόνες! Υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί στήριξης. Ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων δεν θέλει  ή διστάζει να έρθει σε επαφή με τις υπηρεσίες υποστήριξης. Πρέπει όμως να πεισθεί να το κάνει, διότι  η έμφυλη βία, παρότι καθημερινό φαινόμενο, παραμένει αόρατο, καθώς το ποσοστό καταγγελιών είναι μικρό!

Κάνω έκκληση για μηδενική ανοχή και άμεση καταγγελία στους υποστηρικτικούς οργανισμούς. Οι γραμμές βοήθειας ανταποκρίνονται όλο το 24ωρο, προσφέρουν ανακούφιση και ψυχολογική στήριξη  στα θύματα βίας. Επίσης τηρούν το απόρρητο και τους κανόνες εχεμύθειας.

Ο αγώνας, για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό και βία, απαλλαγμένη από κάθε είδους καταπίεση και εκμετάλλευση, είναι αναγκαίος όσο ποτέ! Για μια τέτοια κοινωνία πρέπει να δώσουμε τη μάχη  όλοι μαζί! Τα οφέλη θα ’ναι πολλά κι ανεκτίμητα για ολόκληρη την κοινωνία και το μέλλον της».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών