«Καμπανάκι» Τριχείλη για το νερό στον Δ. Μονεμβασίας

Η σύσταση για εξοικονόμηση και αποφυγή σπατάλης

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 17:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Καμπανάκι» Τριχείλη για το νερό στον Δ. Μονεμβασίας

Έκκληση στους κατοίκους κι επισκέπτες του Δ. Μονεμβασίας να προχωρούν σε ορθολογική διαχείριση και κατανάλωση νερού, αποφεύγοντας την άσκοπη σπατάλη, ειδικά κατά τις ημέρες καύσωνα που ακολουθούν, απευθύνει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος επανειλημμένα στο παρελθόν έχει κρούσει «καμπανάκι» για τον κίνδυνο λειψυδρίας στην περιοχή, δηλώνει πως «τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ισχυρός καύσωνας και με μεγάλη διάρκεια, ο οποίος θα δοκιμάσει τις αντοχές μας. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για εξοικονόμηση νερού και την εξάλειψη της σπατάλης που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες».

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας υπενθυμίζει ότι «το νερό από το δημοτικό δίκτυο παρέχεται μόνο για ύδρευση. Απαγορεύεται η χρήση του για άρδευση κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, ελιάς κλπ. Επίσης δεν πρέπει να σπαταλάται για πλύσιμο βεραντών, αυλών, αυτοκινήτων κλπ, ειδικά αυτή την περίοδο», επισημαίνει ο κ. Τριχείλης.

Ο ίδιος ζητεί από τους προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, να οργανώσουν κλιμάκιο, το οποίο να περιοδεύσει στο χωριό, να ενημερώσει ξανά και να επιστήσει την προσοχή των δημοτών για την κατανάλωση του νερού.

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ο Δήμος είναι ιδιαίτερα ελλειμματικός σε νερό και κάθε χρόνο προβαίνει σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων και δεξαμενών, προκειμένου να καλύψει τις απαραίτητες ποσότητες για ύδρευση σε 38 κοινότητες και 57 οικισμούς!», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Μονεμβασίας και καταλήγει: «Τα υδρολογικά έτη γίνονται όλο και χειρότερα με την πάροδο των χρόνων και οι γεωτρήσεις φτάνουν όλο και σε μεγαλύτερα βάθη, έως ότου πλέον δεν θα υπάρχει νερό ή θα είναι υφάλμυρο λόγω της διείσδυσης της θάλασσας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών