Αισθητή αύξηση στη χρήση του δικτύου ηλεκτροκίνησης της Πελοποννήσου

Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αισθητή αύξηση στη χρήση του δικτύου ηλεκτροκίνησης της Πελοποννήσου

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη χρήση του δικτύου των δημόσια προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκατέστησε και διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης του δικτύου, ο αριθμός των συνεδριών φόρτισης τον περασμένο Αύγουστο προσέγγισε τις 280, παρουσιάζοντας αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα Ιουνίου και Ιουλίου. Επίσης, η ηλεκτρική ενέργεια φόρτισης, ξεπέρασε τις 4.000 kWh, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω 20.000 «ηλεκτρικά» χιλιόμετρα μηδενικών ρύπων, τα οποία διένυσαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά το μήνα των διακοπών.

Τα πιο πάνω στοιχεία δείχνουν πως η ύπαρξη δικτύου σταθμών φόρτισης αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να επισκεφθούν με το αυτοκίνητό τους την Περιφέρειά μας για διακοπές.

Υπενθυμίζεται πως η εγκατάσταση και η διαχείριση του εν λόγω δικτύου, όπως επίσης και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας φόρτισης -η οποία είναι δωρεάν για τους χρήστες του- έγινε μέσω του ευρωπαϊκού, συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος EnerNETMob, στο οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος μεταξύ 16 άλλων εταίρων από κράτη της Μεσογείου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti