Έκτακτη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ στην Πελοπόννησο

Για τις συνέπειες των πυρκαγιών

Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2021 11:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκτακτη χρηματοδότηση 500.000 ευρώ στην Πελοπόννησο

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3.000.000 ευρώ εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για όσες περιφέρειες επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού. Τα ποσά θα διατεθούν για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Η υπουργική απόφαση αφορά τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, στις οποίες κατανέμονται από 1.000.000 ευρώ και Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στις οποίες κατανέμονται από 500.000 ευρώ.

Τη σχετική απόφαση για χρηματοδότηση στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατόπιν συνεργασίας με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, και τους αρμόδιους περιφερειάρχες.

«Με αμεσότητα και σχέδιο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προχωράμε στη χρηματοδότηση και στήριξη των περιφερειών για τις άμεσες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και σημείων που κρίνονται αναγκαίες», δήλωσε ο Στ. Πέτσας, ο οποίος προανήγγειλε νέες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti