Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αναβρυτή

Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2021 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αναβρυτή

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σπάρτης, πανηγύρισε το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων με επικεφαλής τον Ηγούμενο Πανος. Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Μιλιτάδου καθώς και κληρικών όμορων ενοριών.

Ο Μητροπολίτης, στην μεστή νοημάτων ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα βάσανα που αντιμετώπισε στην θαυμαστή ζωή της, αλλά και στις αρετές της όπως η αταλάντευτη πίστη, η ταπείνωση και η καθαρότητά της.

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται στη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτίσει το σκοτισμένο μας μυαλό, να θερμάνει την παγωμένη μας ψυχή και να μας οδηγήσει στο δύσβατο αλλά και ωραίο δρόμο της σωτηρίας μας.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti