Εξετάζεται η δημιουργία κέντρου–«αντένας» της ΔΕΘ στην Πελοπόννησο

Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2021 12:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξετάζεται η δημιουργία κέντρου–«αντένας» της ΔΕΘ στην Πελοπόννησο

«Η ιστορική αλλά και η σύγχρονη δημιουργική Πελοπόννησος δίνει το “παρών” στην φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 7/9 στη Θεσσαλονίκη.

Στην εν λόγω συνέντευξη, τόσο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισαν επίσης τη  συνεργασία των δύο πλευρών στην προοπτική δημιουργίας ενός εκθεσιακού κέντρου – «αντένας» της ΔΕΘ στην Πελοπόννησο και δη στη Μεγαλόπολη, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής αυτής κατά τη μετάβασή της στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τιμώμενη Περιφέρεια από την ΔΕΘ φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καθώς στον Μοριά άναψε πριν δύο αιώνες η σπίθα του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.

Ο περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι ήδη έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, διαθέτοντας περί τα 5 εκ ευρώ για την πρώτη φάση των παρεμβάσεων, ενώ αναμένεται και η συνδρομή από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην συνέντευξη μίλησαν επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κώστας Ζέρβας και ο υπεύθυνος οργάνωσης της ΔΕΘ Παναγιώτης Χατζηιωάννου.

Το βράδυ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέθεσε δείπνο σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, γενικότερα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών