Ο Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τους μαθητές στην πυρόπληκτη Μάνη

Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021 12:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τους μαθητές στην πυρόπληκτη Μάνη

Την οργάνωση δράσης με σκοπό την υποστήριξη όλων των μαθητών που φοιτούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμνασίων) πυρόπληκτων περιοχών σχεδίασε, ενόψει του νέου σχολικού έτους, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση που έλαβε για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ο ΕΕΣ θα συνδράμει παιδιά που ζουν στις πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας (Αν. Μάνη), Βόρειας Εύβοιας, βορειοανατολικού τομέα Αθηνών, Ηλείας, Αρκαδίας και Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικής έγκρισης που εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, εξειδικευμένα κλιμάκια του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ, αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του ΕΕΣ, προγραμματίζουν τη διάθεση σχολικών ειδών στο σύνολο των σχολικών μονάδων που ανήκουν στις πληγείσες περιοχές.

Η επίσημη έναρξη της δράσης έχει ορισθεί για τη Δευτέρα 13/9 ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία κλιμάκιο του ΕΕΣ θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού, με σκοπό τη διανομή σχολικών ειδών στους μαθητές των ως άνω σχολικών μονάδων.

Παρόμοιες δράσεις θα ακολουθήσουν στο σύνολο των σχολικών μονάδων που ανήκουν στις πληγείσες περιοχές. Το κόστος θα καλυφθεί από το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την υποστήριξη των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti