Ένα βήμα πιο κοντά στην «απογείωση» του αεροδρομίου Σπάρτης

Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2021 16:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα βήμα πιο κοντά στην «απογείωση» του αεροδρομίου Σπάρτης

Με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Δημήτριο Μιχαλολιάκο και το επιτελείο του, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Σπάρτης κ Πέτρος Δούκας, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της εκμίσθωσης και επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα και οι ενέργειες για την όσο πιο γρήγορη λειτουργία του αεροδρομίου.

Επιπλέον την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Σπάρτης παρευρέθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο του « Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2021», όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Ιωάννη Μ. Παπαναγιώτου, τον πρώην ΑΓΕΑ κ. Γεώργιο Αυλωνίτη, στους οποίους και έθεσε το ζήτημα του Αεροδρομίου της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Στόχος του κ. Δούκα είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι το τέλος του 2021, έτσι ώστε στις αρχές του επόμενου έτους να ξεκινήσει η λειτουργία του αεροδρομίου.