Έξι νεκροί και 32 τραυματίες στους δρόμους της Πελοποννήσου

Τον μήνα Αύγουστο

Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2021 08:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξι νεκροί και 32 τραυματίες στους δρόμους της Πελοποννήσου

Συνολικά 29 τροχαία συμβάντα με 38 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2021 στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Ειδικότερα σημειώθηκαν: 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 6 νεκρούς, 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες και 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 29 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Αντικανονικό προσπέρασμα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση προτεραιότητας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο του 2021, συγκροτήθηκαν 576 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.619 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 301 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξαν, εκτός των άλλων και 2.546 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 1.570 για υπερβολική ταχύτητα, 338 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 297 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 164 για ΚΤΕΟ, 65 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 37 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 20 για παραβίαση σηματοδότη, 24 για αντικανονικούς ελιγμούς, 20 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 7 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti